Dakloos

5 December rond 11:00u, we zijn dakloos. De nacht hiervoor hebben we op een camping in de buurt geslapen. Hierdoor hebben we het hele huis al schoon kunnen achterlaten. 9:00u is de eindinspectie van het huis en daarna gaan we naar de notaris. Na de notaris terug naar de camping om de camper met aanhanger op te halen. We checken de verlichting en gaan dan op pad....naar de garage. De verlichting van de aanhanger doet gek. Dat is dan weer niet zo gek, want het is altijd wat met verlichting van aanhangers, fietsendragers of wat dan ook.
Uiteraard is het geen bolletje of een los draadje, maar blijkt de trailer module kapot te zijn door vocht. Door de vorige eigenaar op een slechte plek ingebouwd en met de opening van de stekkers naar boven. Nergens te krijgen natuurlijk dat onderdeel, ze zijn zeker een uur aan het bellen gegaan voor ons.

Eerst denken we erover om de aanhanger dan maar weer in de stalling te zetten, maar hij zit helemaal vol met spullen die we daar ook wel nodig hebben, en wanneer komen ze anders daar.
We besluiten het te gokken, en gaan toch maar rijden met aanhanger. Licht doet het wel, knipperlichten meestal ook, alleen de remlichten doen het niet.

Noem het geluk, noem het mazzel, ik weet het niet. Maar op de camping in Oldenzaal zit ik een poosje te googelen op foto's van een trailer module en kom bijzonder genoeg 1 bedrijf tegen die dit verkoopt. Zit in Denemarken op de route naar de brug. We mailen meteen, hij mailt nog terug ook! We betalen en halen 'm de volgende dag op. Stekken los, stekker vast, en ja hoor, het werkt weer. Wel het kastje even omgedraaid met de openingen naar beneden.

Zodra we in Zweden zijn duurt het niet lang meer voordat de overdracht is. We hebben nog een voor inspectie en gaan dan tekenen bij de makelaar. Beetje spannend maar voornamelijk ontzettend gaaf.
En dan naar huis... dik 20 graden binnen, lekker! Maar wie gaat dat betalen met al die elektrische kachels? 2000 watt per stuk x 10. En dan nog de lucht/lucht warmtepomp aan. De vorige eigenaar verbruikte 12.000 Kwh per jaar in zijn eentje, dat snap ik nu wel.
Uit die dingen en de open haard aan, maar die blijkt zo open te zijn dat de effici├źntie niet meer is dan 5%. Het hout brand lekker, maar dit schiet niet op.
Voor we er erg in hebben is er een project gestart. Die haard moet eruit, en er moet wat beters is, en een beetje compacter als het kan.

Woensdag staat de schoorsteenveger op het programma, dus we kunnen mooi aan hem vragen hoe en wat. Slopen, vervangen, nieuwe pijp, brandwerende plaat en dan weer bellen luid het advies :) Ook kunnen we vandaag het houtgestookte fornuis gaan gebruiken nadat deze is goedgekeurd. In de dagen daarna kopen we een nieuwe gietijzeren gesloten haard welke je vol kan proppen met hout waardoor hij je 8 uur van warmte moet kunnen voorzien / overnight burning. We kopen pijp, cement, beton en gaan aan de slag. Na een week staat de schoorsteenveger weer in de tuin, een dag voordat hij lekker met vakantie mag. Hij vraagt zich af waarom hij nu weer hier is, hebben jullie al een nieuwe kachel? Geïnstalleerd? Hij vind alles kanon bra, dus nu kunnen we gaan stoken. En toen was het 24 graden binnen :)

Verder zouden we niet zo veel gaan doen deze weken. Bijna kerst, beetje genieten. Alles opmeten enz. Maar die keuken is wel echt oud, hmm. 
Het blad kan echt niet meer, de laatjes ook niet, hij is te laag, de planken zijn kapot en vies. De achterkant is eruit, de kraan heeft gelekt en er hebben muizen in gewoond...          www.ikea.se

  • We maken dus een begin met een nieuwe keuken
  • Ik maak licht in de werkplaats
  • We hangen raambekleding op
  • Alle elektrische verwarmingselementen gaan van de muur
  • enz enz.

Na 5 weken hebben we het toch wel een beetje huiselijk kunnen maken en valt het niet mee om terug naar Nederland te gaan. Naar huis gaan we niet, want dat staat hier.Reacties

Populaire posts van deze blog

2 weken meivakantie

Juli 2022 kochten we dit huis