Elektra

Als ik ergens lang mee bezig ben dan in het wel de elektriciteit voorziening in het huis, en dan de offgrid variant daarvan.

December hadden we de overdracht van het huis en werden we aan alle kanten voorbereid op een idioot hoge elektriciteit rekening. De hele maand hebben we zuinig aan gedaan in afwachting van de eerste factuur. Alle elektrische elementen รก 2000 watt hebben we verwijderd en stoken deden we op hout. Alle lampen werden vervangen door 2,9 of 1 watt led lampen. Einde van de maand werd de rekening bekend... 100 euro ๐Ÿ˜Š dat viel dus allemaal wel mee.

Maar toch gaan we voor de zelfvoorzienende droom en willen we elektriciteit opwekken met de zon. Op dit moment hebben we daarvoor 14 zonnepanelen aangeschaft van ieder 405WP. 2 daarvan komen op de werkplaats en 12 nabij het huis. Voorlopig wordt het een opstelling op de grond, en later misschien hoger.

We willen pas na de winter van de vaste stoomverbinding af, eerst even kijken hoe ver we komen met het opwekken van energie in de wintermaanden van Zweden.
In de werkplaats werkte de energievoorziening prima in de mei vakantie. Ik heb twee zonnepanelen op 2 kunststof schragen naar de werkplaats onder de bomen! gezet. We hadden goed weer en ik heb elke dag kunnen doen wat ik wilde. Licht aan, zagen, accu's opladen. Uiteraard is deze opstelling tijdelijk. Vermoedelijk maak ik de zonnepanelen verplaatsbaar. Op het dak van de werkplaats is altijd nog aan de rand van het bos, dus nooit ideaal.

Reacties

Populaire posts van deze blog

2 weken meivakantie

Juli 2022 kochten we dit huis

Dakloos