Vanlife


Na 3 maanden overwinteren in een chalet is het eind maart. We maken de boel leeg en schoon en vertrekken naar onze kampeerplaats op de camping. Het waait erg hard, de velden zijn kletsnat en de temperatuur hangt zo rond de 8 graden. Nog niet meteen het ideale kampeerweer, maar feit is dat dit voor 3 maanden ons thuis is/wordt.

De camper krijgen we zonder sleepwagen het natte veld op, dat is mazzel. We hebben pallets gehaald zodat we uit de camper niet direct de blubber instappen, maar een ruimte hebben om droog wat spullen neer te zetten. We hebben niks, maar het staat toch wel weer snel vol. In combinatie met de voortent is dit wel een verdubbeling van onze schaarse m2 leefruimte.

Het weer werkt nog niet echt mee, en op de camping wonen is ook echt wel wat anders dan 1 nacht ergens verblijven, want dat is wat we vaak doen. Feit is wel dat we lekker veel buiten zijn, ook tussen de buien door. De kachel maakt het prima warm binnen, het sanitair is vlak bij. Nee hoor, wij redden ons wel! En in deze 3 maanden gaan we ook nog 2 weken naar Zweden en een lang weekend naar Duisburg. Dus heb met ons geen medelijden. We hebben  dit tenslotte zelf bedacht en het is voor het goede doel!

Als de 2e nacht de temperatuur tot 0 graden zakt, lig ik toch niet helemaal lekker in mijn bedje. In de camper is het nog redelijk aangenaam, maar er liggen 2 kinderen in een tent! Op internet zoek ik de comfort temperatuur van hun dikke slaapzakken op, deze zit rond de 5 graden... Ze liggen heerlijk te slapen, en liggen op slaapmatjes met daarbovenop nog een matrastopper. Ik heb geen beste nacht.
De volgende ochtend vraag ik hoe ze geslapen hebben, heerlijk pap. Niet koud gehad? Nee hoor, prima.
Voor de nachten daarna leggen we toch maar een elektrisch deken in de tent, dan kunnen ze die aanzetten, mocht het weer zo koud worden. Bikkels zijn en worden het


Reacties

Populaire posts van deze blog

2 weken meivakantie

Juli 2022 kochten we dit huis

Dakloos